Siemens Gamesa Wind Power, 2019 - Kúrenia a Vetranie | PS - MOS, s.r.o.

|
 Blog
|
 Blog
Prejsť na obsah

Referencie
SIEMENS GAMESA WIND POWER
Nemecko, Cuxhaven 2017/2019
__________

Doba realizácie
01/2017 - 09/2018
Odvetie TZB
Zdravotechnika, Vykurovanie
__________

Siemens Gamesa je popredným dodávateľom riešení veternej energie zákazníkom po celom svete. Kľúčový hráč a inovatívny priekopník v sektore obnoviteľnej energie. Našou činnosťou v tomto projekte bolo realizovanie profesií vykurovania a zdravotechniky.
__________
VYKUROVANIE
časť | Kotolňa a Výrobná hala

4 x stacionány plynový kondenzačný kotol Viessmann Vitocrossal 300
4 x pretlakový plynový horák Weishaupt
Celkový inštalovaný výkon kotolne je 5.550 kW

Popis technológie kotolne:
Nové kotly sú zapojené v kaskádovom zapojení a pracujú na základe ekvitermickej regulácie a systémom MaR. Na celkovej ploche výrobnej haly 70 000 m2 bola použitá technológia sálavých panelov KSP od fimy Kotrbatý, ktoré sú rozmiestnené podľa požiadaviek zákazníka s prihliadnutím na jednotlivé úseky výroby. Celkovo sa použilo 5 000 m oceľového potrubia.
__________
ZDRAVOTECHNIKA
časť | Výrobná hala a kancelárie

Celý projekt zdravotechnických inštalácií bol zameraný na zvýšenie hygieny pitnej vody v rozvodoch. Pomocou hygienických preplachov a Venturiho trubíc sme zamedzili tzv. stagnácií vody a vzniku baktérie Legionella. Zdravotechnické rozvody sú zaizolované so 100% hrúbkou izolácie. Odvod strechy sa realizoval podtlakovou kanalizáciou.
__________
VYKUROVANIE
časť | Umývacia plocha "Waschplatz"

Na ploche s rozlohou 400 m2 bola použitá technológia priemyselného podlahového vykurovania značky UPONOR.

Popis technológie vykurovania betónovej plochy:
Priemyselné podlahové vykurovanie betónovej plochy pracuje na tzn. nízkoteplotnom vykurovacom systéme.  Systém sa inštaloval priamo do betónovej podlahovej dosky s upevnením na existujúce oceľové výstuže betónovej podlahy z dôvodu využitia podpornej konštrukciu pre rúrky vykurovacieho systému. Teplo je dodávané z teplovodného vykurovacieho systému pomocou doskového výmenníka. Systém bol naplnený nemrznúcou kvapalinou.
Zaujali Vás naše referencie?
__________
Návrat na obsah